fbpx

Sajtó

Követelés kiegyenlítése zálogtárgy

júl 18

2019

Követelés kiegyenlítése zálogtárgy birtokbavételével

Sajnos a mai világban elég gyakran előfordulhat, hogy egy cég képtelen kifizetni a tartozásait. Ilyen esetekben a lejárt követeléseket más úton-módon is rendezni lehet. Például egy zálogtárgy segítségével. Természetesen ilyenkor rengeteg egyéb tényező is színezheti még a helyzetet, így most egy igazán kacifántos példát nézünk meg, hogy mindennemű, a témával kapcsolatosan bennünk felmerülő kérdésre választ kaphassunk.

Tovább
kaparós sorsjegy

máj 31

2019

A kaparós sorsjegyek elszámolása

Néha mindenki szerencsét próbál. Az egyik legkeresettebb módja ennek a szerencsejáték, melynek legkisebb tagjai a kaparós sorsjegyek. Bemegyünk, megvesszük, akár azonnal le is kaparjuk, és vagy kihajítjuk a nem nyertes szelvényt, vagy beváltjuk egy újra a nyereményt. Ez ilyen egyszerű, ám, ha a másik oldalon ülünk, akkor bizony rengeteg kérdés merülhet fel a kaparós sorsjegyek elszámolásával, a jutalékokkal, a könyveléssel és sok más egyébbel kapcsolatban.

Tovább
Hitelviszony bank

márc 10

2019

Hitelviszonyon alapuló kötelezettség

Akármilyen célból is veszünk fel valamilyen hitelt, minden esetben hitelviszony alakul ki köztünk, és a pénzt biztosító fél között. Tegyük fel, hogy épp lakásvásárlás előtt állunk, melynek sikerességéhez muszáj hitel felvételéhez folyamodnunk. Ilyen esetekben tehát a pénzösszeget rendelkezésünkre bocsátó intézettel hitelviszonyunk lesz.

Tovább

Most aktuális

Copyrights © 2022. All rights reserved | Adatkezelési tájékoztató | Ügyféltájékoztató

cards