fbpx

Mérlegképes könyvelőknek kötelező továbbképzés

kötelező továbbképzés

júl 05

2019

Kötelező továbbképzés kényelmesen

Már nem muszáj tanteremben ülnünk és kötött időpontokat figyelnünk!

Nagyon sok olyan szakma van, melynél előírás kötelező továbbképzéseken részt venni. Nem véletlenül van ez így, hiszen minden folyamatosan változik és fejlődik. A lifelong learning egyébként is mindenki számára csak előnyökkel jár, de természetesen tényleg akadnak olyan foglalkozások, melyeknél nem lehet az egyénre bízni, hogy tovább képezi-e magát vagy sem.

Kiemelkedően fontos éppen ezért például, hogy az adótanácsadók, az adószakértők, a könyvvizsgálók vagy éppen a mérlegképes könyvelők frissen és naprakészen állhassanak hozzá a mindennapok során eléjük kerülő feladatoknak. Számukra nem választási lehetőség, hanem évről évre kötelezően előírt a szakmai fejlődés és továbbképzés, melyeket kreditekben szabnak meg.

A mérlegképes könyvelők kreditpontos kötelező továbbképzésről szóló jogszabály a 93/2002. (V.5.) Kormányrendelet módosításával jelent meg, méghozzá 2012 decemberében. A mérlegképes könyvelőket tekintve minden továbbképzési évben – mely adott év január 1.-jétől december 31.-ig tart – legalább 16 kreditpontot kell teljesíteniük.. Ez lehetséges, hogy első hallásra soknak tűnhet, de szerencsére több lehetőségünk is van ezek megszerzésére.

Az egyik természetesen az, hogy különböző szakmai továbbképzésen vesznek részt. Ezt pedig már megtehetik kényelmesen is, akár saját otthonukban ülve, komfortos környezetben és saját időbeosztással is. Ennek további előnye, hogy időt spórolhatnak, hiszen nem kell azzal sem számolni, hogy mennyi időt elvesz az utazás az adott oktatás helyszínére, illetve természetesen anyagilag is sokkal kifizetődőbb lehet.

Az online elvégezhető tanfolyamok végén az előírásoknak megfelelő igazolást kapunk a megszerzett kreditekről. Amennyiben az összes tananyagot végig néztük, és az összes tesztet sikeresen kitöltöttük, akkor megkaphatjuk a szóban forgó igazolásunkat a kredit pontokról.

Emellett más opciónk is akad arra, hogy további kreditpontokat szerezzünk. Maximum  2 kreditpontot szerezhetünk olyan minősített, szakmai kiadványok megvásárlásáért/előfizetéséért, melyek a tudásunk frissítése mellett megkönnyítik és hatékonyabbá tehetik munkánkat. Lényegében véve ezek a szakmai folyóiratok aktuális tanácsokat és jogalkalmazási gyakorlatokat tartalmaznak, melyek mindenképpen segítséget jelentenek, ha valaki ebben a szférában dolgozik. Egyes kidványoknál (pl.: Számviteli Levelek, Költségvetési Levelek, Társadalombiztosítási Levelek) ráadásul kérdéseket is tehetünk fel, melyekre neves szakemberektől várhatjuk a naprakész és gyakorlatias válaszokat.

A fent említett lehetőségek mind hasznosak lehetnek, ha korábban megszerzett tudásunkat aktualizálni szeretnénk. Az már csak a hab a tortán, hogy ráadásul még krediteket is kaphatunk értük, így tulajdonképpen „két legyet ütünk egy csapásra”.

Mérlegképes könyvelőknek kötelező továbbképzés

Kötelező kreditpontjait online is megszerezheti!

Elérhető tananyagok

Copyrights © 2022. All rights reserved | Adatkezelési tájékoztató | Ügyféltájékoztató

cards